MI - Vezetés a technológiailag támogatott döntéshozatal korában.

A mesterséges intelligencia használatának előnyei nyilvánvalónak tűnnek: a hatékonyság növelése, költségmegtakarítás, a kockázatok minimalizálása vagy a folyamatok és a termelési munkafolyamatok szabványosítása. A mesterséges intelligencia rendszerek gyors fejlődése és folyamatos tökéletesítése azonban messze túlmutat ezen. A mesterséges intelligencia egyre inkább képes önálló döntéseket hozni emberi beavatkozás nélkül. Ez felveti azt a kérdést, hogy a mesterséges és az emberi intelligencia hogyan tud együttműködnie egymással, illetve hogyan kell együttműködniük. Ez a kérdés különösen fontos az irányítási döntések tekintetében.

Azt a kérdést, hogy mikor és milyen mértékben veheti át az MI a vezetői döntéseket, valamint a digitális átalakulás egyéb kérdéseit járják körül a "Mesterséges intelligencia konferencia - Mesterséges intelligencia Magyarországon" című Netzwerk Digital rendezvényen április 27-én a Német-Magyar gazdaság Házában.

Az eseményre

A Kienbaum Intézet tanulmánya a „vezetésről a technológiailag támogatott döntéshozatal segítségével” címmel itt olvasható:

A tanulmányról

Back