A munkahelyek jövője a mesterséges intelligencia korában - Németország, Ausztrália és az Egyesült Államok példája

Az automatizálás, a mesterséges intelligencia (AI) és más technológiák elterjedése - amelyet a Covid 19 világjárvány felgyorsított - azt sugallja, hogy az emberek szerepe a gazdaságban drámaian meg fog változni. Német és ausztrál kutatók idén márciusban közzétett tanulmánya előrejelzést ad a munkaerő-piaci helyzet várható alakulásáról Németországban, Ausztráliában és az Egyesült Államokban 2030-ig, és nemcsak azt állapítja meg, hogy a digitális átalakulás mindhárom országban nagyjából azonos ütemben halad, hanem azt is, hogy mindhárom ország hasonló kihívásokkal néz szembe a változás társadalmi elfogadottságának megteremtése terén.

A legnagyobb kihívást valószínűleg minden országban a munkaerőpiacon tapasztalható szakképzettségi hiányosságok megszüntetése jelenti. Optimalizált képzési és átképzési programok nélkül ez az arány 2030-ra 0,9%-ról 4,4%-ra emelkedhet az Egyesült Államokban és 3,7%-ra Ausztráliában. Németországban a digitális ágazatban a gazdaságot már most is súlyosan terhelő szakemberhiány súlyosbodni fog, és várhatóan 0,5%-ról 4,1%-ra emelkedik.

Ez ellentétben áll a feldolgozóiparban az automatizálási folyamatok miatt megszűnő munkahelyekkel. Ez a probléma, amelyet a tanulmány "munkaerő egyensúlytalanságként" ír le, súlyosan érinti az erősen iparosodott Németországot, mivel a feldolgozóiparban, valamint a fém- és műanyagiparban teljes munkaidős munkahelyek szűnnek meg, ami mintegy 680 000 teljes munkaidős munkahely elvesztését eredményezi. E tendencia megállítása érdekében a kutatócsoport az oktatás, a képzés és az átképzés drasztikus újragondolására, karrier- és foglalkoztatási platformok kiépítésére, a szociális biztonsági hálók újratervezésére, az innováció előmozdítására és a kkv-k támogatására szólít fel.

A tanulmányról

Back