Munkahelyeket semmisít meg a digitalizáció?

Hogyan befolyásolja a digitalizáció a munka világát? Felváltja az alkalmazottakat? Ezeket a kérdéseket vizsgálja a Német Szövetségi Munkaügyi és Szociális Minisztérium (BMAS) által most nyilvánosságra hozott, igen informatív felmérés.

  • © pixabay.com

A felmérés azt mutatja, hogy a digitalizáció a munka világának szinte minden területét érinti: számos lehetőséget nyit, de teljesen új kihívásokkal is szembesíti a vállalatokat és az alkalmazottakat. Legyen szó szolgáltatásokról, gyártási folyamatokról vagy működési struktúrákról, a digitalizálás során a munka világának szinte minden területe megváltozik. Eddig keveset tudtak arról, hogy a munkavállalók hogyan gondolkodnak ezekről a fejlesztésekről. Hogyan változik a mindennapi munkájuk a digitalizálás által? Kiket és hogyan érintenek a technológiai változások? A digitalizálás mindent megkönnyít, vagy növeli a követelményeket? Hol látnak alkalmazottak lehetőségeket és hol vannak aggodalmaik?

A „Digitalizálás a munkahelyen" („Digitalisierung am Arbeitsplatz“) felmérés új betekintést nyújt a munka világában bekövetkező digitális változások mértékébe, és megmutatja annak következményeit az alkalmazottak szempontjából. Az alkalmazottak nagy része digitális információs és kommunikációs technológiákat (IKT) használ a mindennapi munkájában. Itt a következők érvényesek: minél magasabb a képzettségi szint, annál gyakrabban használják az IKT eszközöket. Különösen a vezetők részesülnek az új technológiák bevezetésében, mert számukra - különösen a nagyvállalatoknál - gyakrabban állnak rendelkezésre digitális eszközök. Ezenkívül a vezetők sokkal gyakrabban is veszik igénybe a home office lehetőségét, mint a többi alkalmazott.

A digitalizáció felváltja az alkalmazottakat?

Azok, akik fontosnak tartják azt, hogy továbbképezzék magukat, általában ezt gyakrabban is teszik. Csak kevesen gondolják, hogy a jövőben egy gép helyettesítheti a munkahelyüket. Másrészről, a munkavállalók körülbelül egyharmada azt állítja, hogy a digitalizálás következtében nagyobb választási szabadságot élveznek, és több mint fele produktívabbnak is érzi magát. A reprezentatív tanulmányhoz HR vezetőkkel és alkalmazottakkal készítettek interjút csaknem 1200 vállalatból, amelyek több mint 50 alkalmazottat foglalkoztatnak. Két évvel később pedig több mint 800 vállalat HR vezetője és közel 7000 alkalmazott ismét nyilatkozott. Ez az eljárás lehetővé teszi az állítások összekapcsolását és összehasonlítását, valamint a lehetséges tendenciák azonosítását. A „Digitalizálás a munkahelyen” felmérésből részletesen megtudhatja, hogy a válaszadók hogyan értékelik munkájuk mértékét, emellett hogyan ítélik meg a digitális változás kockázatait.

A teljes cikket és a felmérést itt érheti el.

Back