Johannes Teyssen – Egy erős, egyesült Európáért

A közép- és kelet-európai régió ma már nélkülözhetetlen eleme az európai értékteremtési láncoknak, és jelentősége az elkövetkező években tovább fog növekedni – ez volt az egyik központi üzenete a „The Future „Made in CEE” konferenciának, amelyet a „Netzwerk Digital” kezdeményezés és az Európát támogató „United Europe” rendezett meg 2019. október 31-én.

A rendezvény célja annak bemutatása, hogy a régióhoz tartozó országok mindinkább hozzájárulnak az Európai Unión belüli innovációhoz és fejlődéshez. Erről beszélt többek közt Johannes Teyssen is, az E.on SE nemzetközi energiaipari óriás vezérigazgatója, aki a konferenciához kapcsolódóan a Budapester Zeitungnak cikket is írt. Ebben a digitalizáció fontosságáról, a közép-európai régió gazdasági fejlődéséről és teljesítményéről fejti ki a véleményét, valamint arról, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie az energiagazdaságnak a digitális világ kiszolgálásához.

„A 21. század az első évszázad, amelyben a jövő üzemanyaga az elektromosság lesz. Minden, ami villamosítható, azt villamosítani fogják és minden, ami digitalizálható, azt digitalizálni fogják. Ez hogyan lehetséges? Mint mindig, a technológián keresztül. A technológia mindig is új világokat teremtett, előrelépéseket hozott, jobbá tette az emberek életét.”- írja Teyssen.

A teljes cikket itt olvashatják el.

Back