Digitalizálás: hiányosságok az IT szolgáltatók biztosítási fedezetében?

Sokféle biztosítás létezik, azonban hallott már Ön üzleti vagy szakmai felelősségbiztosításról? Hogy mire is jók ezek a biztosítások és milyen előnyei vannak úgy a munkaadóra, mint a munkavállalóra nézve, Marc Thamm a Hiscox műszaki, média és kommunikációs biztosítási menedzsere fejti ki Önnek.

  • [Translate to Magyar:]
    [Translate to Magyar:]

A digitalizáció akár kockázatokat is rejthet a cégek számára. A lehetséges pénzügyi károk elkerülése érdekében egyes biztosítótársaságok már informatikai felelősségbiztosításokat is kínálnak. Ezek különféle informatikai projekteket, valamint az ügyfeleknél bekövetkezett következménykárokat fedik le. Németországban az informatikai ágazatban dolgozók 82%-a rendelkezik szakmai felelősségbiztosítással, a lehetséges pénzügyi károk fedezésére.

Az efféle biztosítások azt eredményezték, hogy mind a munkavállalók, mind a vállalatok egyre inkább számolnak ilyenfajta kockázatokkal. Ennek előnyeként a kísérletező kedv és az újabb innovációk fejlesztésének valószínűsége jelentős mértékben növekszik, ez pedig a vállalatok számára is előnyös. Azonban kritika is éri ezeket a biztosításokat, mint például annak rugalmatlansága.

A részletekről itt olvashat tovább.

(Forrás: Cash.Online, 2019.09.16.)

Back